Auktionsstrategi i Online Rollspel

Posted by pokerrokkaz on augusti 11, 2008
Spela smart

Tänkte passa på och berätta om en strategi en guild-kompis till mig tog fram när han spelade WoW direkt efter lanseringen. Vi var alla tända på att komma igång och spela efter Betan och han hade en alldeles särskild idé. Till bakgrunden hör att han var väldigt bra på att levla och det är nog ganska avgörande för man måste vara tidigt ute och ha en del pengar.

Det han gjorde var att han valde Skinning+Mining eftersom han hade för avsikt att tjäna pengar på att sälja råvaror. Han levlade hårt och skinnade/minade mycket, jag tror att han var den näst högst levlade karaktären efter någon vecka. Att sälja råvaror var förstås den mest lönsamma marknaden eftersom alla behövde lära sig sina skills och alltså behövde öva en massa.

Det viktigaste han gjorde var att han bestämde ett pris som låg något över vad folk vanligtvis bjöd för råvaror. Alla råvaror som kostade mindre än det här priset i auktionshuset bjöd han på antingen tills någon bjöd över den summa han satt eller han fick råvaran. Sedan sålde han dem för den summan. Priset på råvaran på hela servern gled uppåt eftersom han faktiskt köpte allt som var billigare. Han fick ju dessutom pengarna tillbaka med en viss vinst när han sålde så han fick snabbt mer pengar och kunde ganska tidigt faktiskt se till att priset låg på en stabil hög nivå. Han tjänade ritkigt mycket pengar särskilt som folk vande sig med att det var dyrt. I slutändan var det faktist ingen som la ut grejerna billigare än så och då höjde han nivån ett steg till.

Jag gjorde en jämförelse på lite olika servrar och i snitt låg priserna på råvarot 30-50% högre på vår server och han som gjorde det hade alla pengar i hela spelet (typ).

Tags: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu