Vin till spelet

Posted by admin on augusti 20, 2010
spel

För många vuxna är vin en stor njutning. Det finns en sådan stor kultur och vetenskap bakom vindrickandet att det skulle ta en livstid att etablera den hela.

Vi har dels druvan som påverkar vinets smak minst lika mycket som hur länge vinet har lagrats, och dels vinets ursprung som säger väldigt mycket om hur vinet kommer smaka. I Tyskland har man exempelvis Riesling som brukar vara väldigt populärt hos många européer och det finns gott om goda italienska och kaliforniska viner som går hem hos många.

Det kan vara väldigt kul att bege sig på en vinresa där man provar vin från olika distrikt, för att ta reda på vilka vinsorter som passar en bäst och lära sig mer om hur vinproduktion faktiskt går till. Självklart kan man göra det utan att förflytta sig särskilt långt – det hålls många vinprovningar i svenska städer, där man får prova både vin och god ost för en rimlig penning. Väl investerade pengar, tycker jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu