Klockan för inbitna spelare

Posted by admin on december 17, 2012
Spelnytt

2007 såg en klocka dagens ljus som måste vara en av de lyxigaste som dittills gjorts. Det är inte ovanligt att de riktiga high end-tillverkarna inom klockvärlden förser sina premium-klockor med riktigt avancerade funktioner. En sådan funktion är tourbillon, en sorts bur som kan rotera och som utverket placeras i för att motverka den påverkan som gravitationskraften har på ett vanligt ur. Med tanke på att allting i klockor av den här typen sköts av mekanik som byggs för hand så blir det dyrt, mycket dyrt.

Ofta har de dyraste klockorna mekaniska funktioner som visar månfas, kalender, solnedgång, stjärnhimmel med mera. Man kan fråga sig hur många miljonärer som har användning för dessa funktioner i sin vardag, men det kan finnas en praktisk nytta. Det kommer man inte ifrån.

Men Girard Perregaux Vintage 1945 Jackpot Tourbillon är en helt annan typ av lyxklocka. Den har en inbyggd enarmad bandit, som startas med en arm på klockans sida. Hur det går till visas i det här korta men kärnfulla klippet.

Vad som inte framgår i klippet, men som kanske är extra intressant för den gambler som har några miljoner över, är att den enarmade banditen är en någorlunda trogen, men många gånger mindre, kopia av den första slotmaskinen någonsin, Liberty Bell, som konstruerades i San Fransisco 1894. Precis som originalet har den inbyggda maskinen i klockan tre hjul, med fem figurer på varje. 125 kombinationer är möjliga.

Enligt uppgift kostar klockan 600 000 dollar, och trots sitt namn betalar den inte ut några pengar vid en jackpot. Men det är en häftig klocka, inget snack om den saken.

Comments are closed.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu